Правилата в модата съществуват, за да бъдат нарушавани, заяви Риана на годишната церемония за наградите на Съвета на модните дизайнери в САЩ, на която родената в Барбадос певица беше почетена с приза "Модна икона" за 2014 г., съобщиха световните информационни агенции.
Провокативният тоалетът, с който Риана се яви пред бляскавото множество от представители на модната индустрия, потвърди думите й. Певицата беше облечена с украсена с хиляди кристали прозрачна мрежеста рокля, оставяща малко на въображението.
Трофеят беше връчен на Риана от главната редакторка на "Вог" Ана Уинтур. Приемайки отличието, певицата говори за произхода си от Барбадос, където не е имала достъп до мода.
"За мен модата винаги е била защитен механизъм. С нея можех да компенсирам слабостите си. В модата има правила, но те са за това - да бъдат нарушавани", сподели Риана.
На церемонията отличия получиха още Джоузеф Алтузара - награда за дамско облекло, дизайнерите на лейбъла Пъблик скуул - за мъжко облекло, и сестрите Ашли и Мери-Кейт Олсън - за аксесоари.
Дизайнерът на "Диор" Раф Симънс беше удостоен с международен приз, а наградата за цялостно творчество беше връчена на Том Форд.
Сред присъстващите на церемонията бяха новата модна икона на Холивуд - 31-годишната носителка на "Оскар" Лупита Нионго, и актрисите Блейк Лайвли, Ейми Росъм и Грета Гъруиг.