Сегашният парламент реално зависи от един човек – от Волен Сидеров. И колко време трябва да мине, че да се разбере, че най-важният фактор е той. Трябва ли всички радиа, телевизии, медии трябва ли да доказват, че парламентът е зависим от „Атака“? То е повече от очевадно. Това заяви в „На светло с Люба Кулезич“ финансистът Стоян Александров.Според него в сегашната политическа ситуация Реформаторският блок още не е подготвен за сериозно присъствие в парламента, а единственият изход от ситуацията в момента е предсрочни избори.

Запитан кое би накарало правителството на Орешарски да подаде оставка, Александров отговори: „Ако аз бях на негово място, със сигурност щях да подам оставка. А какво мисли той, не знам“.

„Познавайки го добре, учудвам се, че устоява досега. Но вероятно си има и причини. Делегирали са му доверие. Друго е, ако постигнат добри успехи. Но в тази ситуация…“, допълни финансистът.

Александров коментира и позицията на президента (2002-2012 г) Георги Първанов, който иска реформи в ръководството на БСП. „Аз го смятам за много далновиден политик. Той загуби позицията си от Станишев и вероятно има много идеи за промяна. И при най-негативна ситуация Станишев ще си вкара 20-30 души в парламента. Не толкова той е обединител, колкото другите имат интереси. Те са вечните депутати“, коментира Стоян Александров.