Стотици старозагорци се стекоха на лобното място на 4-годишния Паоло, който бе прегазен на пешеходна зона в града. Всички поднесоха цвете в памет на злощастно загиналото дете и преградиха зоната с цветя. С това символично затвориха опасния участък около училището и призоваха общинското ръководство да забрани района за автомобили. Със свещи в ръце гражданите изразиха своите съболезнования към близките на Паоло.
Паоло има сестричка близначка - Анжела. Те са родени на 25 март 2010 г. след шести опит инвитро и 15 години очакване, предаде starazagorautre. Децата са карали колелета на пешеходната зона на бул. "Цар Симеон Велики" и са били с родителите си, когато е станала трагедията.

Цяла Стара Загора е в потрес от случилото се и гражданите призовават за бърза и ефективна присъда за шофьора-убиец, както и незабавно да бъде оповестено името му. Присъстващите коментират, че и децата всекидневно виждат нарушители на движението в тази зона, а полицията остава безучастна. Отново се повдигна въпросът за "богоизбраните", за които законите и правилата не важат. Очевидци твърдят, че час преди трагедията джипът безнаказано е извършвал маневри в пешеходния участък.

Протестът - помен продължава и в този час. Граждани продължават да минават край мястото на безумния инцидент и да оставят цветя и свещи.