"Много се притеснявам и на практика съм сигурен, че никога няма да получим добри новини за Михаел Шумахер", коментира специалистът по медицина на моторните спортове Гари Хартстейн в личния си блог.

Хартстейн специализира в областта си от 1990 година, а от 2005 до 2012 е официалният медицински делегат на Формула 1, както и координатор по спешни медицински намеси в най-престижната автомобилна надпревара. В своя блог той е публикувал графика, според която след пет месеца в кома, шансът пациентът да се събуди е близък до нулата.

"По принцип, когато говорим за мозъчни травми, винаги може да се случи нещо неочаквано. За съжаление обаче, тези случаи са много, много редки. На практика след 6 месеца в подобно състояние, почти винаги изходът е оставане в кома или смърт. След 1 година в това състояние, никой не се събужда", коментира Хартстейн.

"Не сме получавали никакви новини за Михаел от 6 седмици. Ако той все пак показва някакви минимални знаци на рефлективност към външната среда, то шансовете му са по-големи. Ние обаче нямаме такава информация. Много се притеснявам и на практика съм сигурен, че никога няма да получим добри новини за него. В този момент, ако видя, че семейството му е пуснало съобщение до медиите, бих се притеснил изключително много от неговото съдържание", допълва специалистът.