Сняг по северните била на Стара планина и по върховете на Родопите, пише "Телеграф". От неделя вечерта и понеделник сутрин в страната ще нахлуе по-студен фронт от север и севроизток. Той ще промени температурите и те ще паднат с около 5 градуса. Така сутрините в началото на идната седмица ще имат средни температурни стойности между 0 и 5 градуса, но през деня ще стигат до 15-20.
Предстоящият уикенд обаче ще бъде слънчев. В събота са възможни леки превалявания в цялата страна, като най-много ще бъдат в Родопите. В неделя слънцето ще се показва по-често.

Синоптиците съветват да се възползваме от последните топли дни, тъй като есента вече по-сигурно настъпва. По думите им цялата идна седмица ще е облачно и с валежи. Така чак до сряда, когато облаците ще почнат да се разкъсват и тогава се очаква температурите да се повишат с около 2 градуса. В петък през деня средните стойности ще са между 17 и 22 градуса.

Предстоят още слънчеви дни, като не може да се каже точно кога ще падне първия сняг в града, допълниха още специалистите.