От 5 до 8 юни Opel организира собствено изложение на пълната си гама леки и лекотоварни автомобили в София. Марката ще бъде представлявана от тримата си софийски дилъри: Булвария, Дженеръс Ауто и София Ауто, които ще посрещат и консултират посетителите, ще им предлагат пробно шофиране и ще ги информират за текущите продажбени и следпродажбени програми и кампании на Opel в България. На щанда на марката в Интер Експо Център (ЕИЦ) ще бъдат изложени общо 16 експоната, а 10 автомобила ще бъдат на разположение за тест-драйв. Посетителите на изложението на Opel ще имат възможност да се запознаят отблизо и дори да изпробват в движение най-новите модели и двигатели на марката. 

Пълната гама леки и лекотоварни модели на изложението на Opel

Безспорните акценти от експонатите на изложението на Opel ще бъдат новата Insignia, която отбелязва революция в областта на двигателите и информационноразвлекателните системи; новата Insignia Country Tourer, предназначена за клиентите с активен начин на живот; малкият лайфстайл модел Opel ADAM, олицетворение на градския шик и индивидуалност; изключително успешният малък SUV Mokka и първият на Opel от 50 години насам кабриолет от среден клас Cascada. Посетителите ще могат да разгледат отблизо и елегантната седан версия на Astra и владетеля на многофункционалността Zafira Tourer.

От лекотоварната гама на Opel ще бъдат показани товарната и пътническата версия на практичния малък ван Combo, както и една пътническа версия на многофункционалния Movano.

На изложението на Opel ще бъде представен и революционния електрически автомобил с удължен пробег Ampera, който предизвиква неизменно интереса и възхищението на обществото. 

Избор от десет модела за пробно шофиране

Освен експонатите, които посетителите на изложението на Opel ще могат да разгледат обстойно, те ще имат избор от 10 автомобила за тест-драйв. Сред тези тестови автомобили ще има една Insignia с новия 1.6 литров бензинов турбомотор с директно впръскване и мощност 125 кВт/170 к.с., както и атлетичния Country Tourer с най-мощния в гамата на Opel дизелов двигател 2.0 BiTurbo (143 кВт/195 к.с.) с два турбокомпресора с каскадно пълнене и 400 Нм въртящ момент, с двойно предаване, експресивен дизайн, OPC пакет, най-висок клас инфоразвлекателна система IntelliLink и богато модерно и висококачествено оборудване. Желаещите ще имат възможност да изпробват и шофиране под открито небе с елегантната и комфортна Cascada, чийто мек сгъваем покрив се отваря за 17 секунди и може да се задейства в движение при скорост до 50 км/ч. Тестовият кабриолет Cascada е оборудван с турбодизеловия мощен 163 к.с. и икономичен 2-литров двигател и е снабден с най-модерните системи за безопасност като адаптивната система на предните светлини AFL+ (Adaptive Forward Lighting) с до десет на брой автоматични функции, сигнализация при наличие на автомобил в мъртвия ъгъл на зрителното поле на водача встрани на автомобила, индикатор за дистанцията спрямо движещия се отпред автомобил и сигнализация при опасното му наближаване, камера за паркиране и много други. Със сигурност мнозина ще искат да изпробват и първия германски SUV модел в малкия клас Opel Mokka, който само за 18 месеца се превърна в бестселър от европейски мащаб с над 200.000 поръчки. Версиите на Mokka, които посетителите ще могат да тестват, са с бензинов турбодвигател с работен обем 1.4 литра и максимална мощност 103 к.с./140 к.с. и с дизелов 1.7 литров със 130 к.с. И двата модела са снабдени с механична трансмисия и система за двойно предаване 4х4.  Дилърите на Opel ще осигурят за тест-драйв и Opel ADAM, който е решен в жълто и е съчетан с черен цвят на покрива. Моделът, който не може да остави никого равнодушен и предизвиква усмивките на всички участници в пътното движение, в случая е оборудван с бензинов 1.4 двигател с максимална мощност 87 к.с. Други модели, които ще бъдат на разположение за тест-драйв са компактния ван Zafira Tourer с 2-литров дизелов двигател със 165 к.с. и автоматична предавателна кутия, Astra хечбек с 1.7 литров дизелов двигател 130 к.с. и Corsa с 1.4 литров бензинов агрегат с мощност 100 к.с. и автоматична предавателна кутия.

Продажбени и следпродажбени кампании на Opel

Opel ще предложи на клиентите си множество изгодни ценови предложения за Insignia Country Tourer, Zafira, Zafira Tourer, Mokka, ADAM и Combo, а Corsa с изключително богато оборудване може да бъде купена само за 18500 лв с ДДС. Opel Antara вече се предлага на по-ниски цени с от 8500 до 12400 лева в зависимост от моделната версия. Друг модел, който е станал още по-достъпен за клиентите, е шампионът по гъвкавост и ергономичност, малкият ван Opel Meriva, на който цените са намалели с от 3800 до 4800 лева.

Посетителите на изложението ще бъдат допълнително привлечени и от въведената тази година от Opel паневропейска 5 годишна удължена гаранция с ограничение на пробега до 150 000 км. Предимство на тази гаранция е, че трите години, които са допълнителни към фабричната 2 годишна гаранция, не са се отразили в повишаване на цените на автомобилите, които за някои модели са станали дори по-ниски в сравнение с тези от предходната година.

Освен изключително привлекателната програма за обслужване на автомобили Opel на възраст над 4 години, която е в действие в България повече от една година, страната ни е една от първите, които въвеждат уникална нова онлайн платформа myOpel за обслужване на клиентите. Този портал е част от цялостната интернет базирана система на Opel за следпродажбена дейност и има за цел да улесни максимално живота на собствениците на автомобили Opel, като осъществи директен контакт и бърз диалог между тях и дилърите на марката. Освен бързината и удобството на онлайн комуникацията, с които новият портал се характеризира, той ще предложи и множество допълнителни предимства на клиентите като персонализиране на информацията, напомняния за сервизни прегледи, съвети, информация за сервизни кампании и други.