Френската държава търси да наеме български медицински кадри. Според обявите най-високо заплащане се предлага за кардиолозите. Обявената годишна заплата за тях е в диапазона между 700 хил. и 100 хил. евро, пише в-к „Труд“. Изискванията са специалистите да имат поне година опит. Обявени работни места в страната има и за еднокринолози, педиатри, анестезиолози и физиотерапевти.

В Германия предлагат работа на 20 медицински сестри. В офертата подчертават, че се предлагат постоянни договори, като е необходимо кандидатите да владеят добре немски език. Желаещите ще бъдат назначавани от началото на август.

В Англия пък осигуряват заплати от 1200 до 1500 паунда на месец за медицински сестри и болногледачи. Обявените свободни места са повече от 100.

Припомняме, че родните лекари от Спешна помощ се готвеха да протестират заради ниско заплащане. Те обявиха искания за увеличение на парите си с 20 на сто. В отговор от Министерство на здравеопазването обещаха да инвестират 20 млн. лв. до края на 2014 г. и увериха, че заплатите на лекарите от Бърза помощ да се увеличават всяка година.