Историята на една жена, която избира семейството и дома пред това да направи велика музикална кариера, поразително прилича на тази на Сюзън Бойл. Преди години англичанката се появи в английския вариант на “Х – фактор”, спечели и доказа, че не е важно на колко си години, стига да искаш да осъществиш мечтите си.
Чеченката Людмила Яковлевна-Йовчева засега се очертава като една от сигурните фаворитки в шоуто. За разлика от 2010 г., когато участва в “България търси талант” и отпадна, този път тя се класира уверено.

В поредното издание на предаването Людмила успя да разплаче не само журито, но и участници в предаването.

Самата история на чеченката прилича на приказка с объркан край.

"Пея, откакто съм се родила. Още преди училище майка ми ме заведе в пионерския дом и 9 г. изнасях концерти в много съветски републики. Минах през хор, квартет, трио, дуо и накрая соло", спомня си Людмила.

Тя е едва на 14 години, когато я забелязват артисти от Азербайджан, които я взимат да пее в Баку.

"Тръгнах - трябваше да изхранвам майка, три сестри и двама братя, защото Господ на мен даде дарбата, а това е дълг", спомня си чеченката.

Покрай песните на Лили Иванова 18-годишната чеченка се запознала с български работници в Баку, за да й записват текстовете. 22-годишният строител Веско от Котел бил толкова всеотдаен в обучението й по български език, че в крайна сметка след 2 г. успял да я свали от сцената и да я вземе със себе си в България.

Малко известен факт е, че Людмила на няколко пъти е била подгряваща певица на самата Ала Пугачова. Руската звезда била толкова впечатлена от Людмила, че я попитала, дали не иска да дойде с нея в Москва, където да продължи кариерата си. В този момент обаче Людмила била влюбена в своя българин и предпочела любовта.

Двамата заживяват в Котел. Там Людмила не спира да пее. За да бъде до семейството си жената, пяла на големи сцени, се задоволява с публиката на котленската механа.

След това известно време преподава руски език в местното училище, накрая се озовава в детската градина. Дори и там Людмила впечатлява с гласа си. Преди години там пристигнали американски войници от полигона Ново село, които трябвало да направят ремонт.

Докато чистела, рускинята запяла, а натовецът Майкъл засвирил на пианото. За 2 месеца направили такъв дует, че при откриването на обекта офицери и консули не искали концертът да свършва.