Американецът Пол Карасън, който доби популярност в интернет като "Татко Смърф" и "Синия човек", заради цвета на кожата му, почина в американския град Вашингтон на възраст 63 години , съобщи телевизия Ен Би Си.

Карасън стана известен преди години с цвета на кожата си, която посиня като страничен ефект от употребата на сребърна смес в продължение на повече от десетилетие. По този начин той лекувал тежка форма на дерматит по лицето си.

"Синия човек" почина в болница във Вашингтон, където постъпи миналата седмица, след като получи сърдечен удар. Той също така имал и диагноза пневмония, а по-късно получи тежък инсулт . Според съпругата му Джо Ана Карасон, точната причина за смъртта му все още не е установена.

Karason стана в центъра на вниманието на медиите и общността на интернет през 2008 г., след участието си в телевизионно шоу на Ен Би Си, където говори за заболяването си – argyriasis.

Както споделя съпругата му, той е реагирал по различни начини за прозвището "Татко Смърф". Когато така го наричали децата му, той се усмихвал мило. Но не обичал да се обръщат така към него възрастните.