Панихида за загиналите младежи Ангел и Павел и всички жертви на престъпността се състоя тази вечер в Русе.

По инициатива на група русенци, необвързани с политически сили или движения, 26 септември бе обявен за Ден за единство и солидарност между българите. Пред Паметника на свободата в центъра на града се събраха хора на различна възраст, обединени от желанието да живеят в една по-добра и спокойна България. Инициаторите на възпоменанието бяха направили плакати с ликовете на двамата младежи Ангел и Павел, убити преди две години при размириците в Катуница, придружени от надписи "Помним" и "Няма да простим".

Отец Георги от църквата "Свето Вознесение" отслужи панихида и заупокойна молитва. В словото си един от организаторите, Добромир Иванов, припомни, че преди 2 години цяла България се е вдигнала около една кауза –не просто срещу убийството на Ангел и Павел, а за защита на народа.

"Посланието ни е всички българи да сме обединени, един за всички, всички за един - този известен принцип, който го знаем, но малцина от нас го спазват. И когато един от нас е в беда, всички да му помагат, а не да чакат те да изпаднат в беда и тогава някой да им обърне внимание", заяви той. След възпоменанието участниците и направиха шествие до църквата "Света Троица".