Група пияни мъже нападнаха майка с бебе в панагюрската болница "Събо Николов". Екшънът се разразил в детското отделение, където пострадалата Ани А. била с дъщеря си. Вечерта майката влязла в конфликт с жена от ромски произход, която лежала с детето си в същото отделение. Двете дами се скарали, но нищо не предвещавало последвалия екшън.
Ромката се обадила на мъжа си по телефона и му разказала за скандала. Не след дълго група пияни мъже нахлули с гръм и трясък в болницата и започнали да чупят наред, съобщава "Марица". Влезли в стаята на Ани А. и нападнали майката. Започнали да нанасят удари, един от които попаднал в тялото на петмесечното бебе на панагюрката. Ани паднала от леглото на земята, а една от другите жени в стаята се втурнала да прикрие бебето, за да не получи още удари.

Дежурният лекар д-р Павлов и медицинската сестра се опитали да помогнат на пострадалата майка, но само предизвикали гнева на нападателите, които скочили срещу тях. След като решили, че са изпочупили достатъчно инвентар, бабаитите си тръгнали по живо по здраво. На входа на болницата се разминали с полицаите, които се отзовали на сигнала за помощ.

Междувременно ден след скандала в болницата стана ясно, че дежурният д-р Павлов, който също бе нападнат от пияната група по време на инцидента с бебето, е подал молба за напускане на многопрофилната болница в Панагюрище.