Американката Мишел Леско, която тежи едва 50 кг, победи в надяждането с хотдог, като погълна 28 сандвича за 10 минути, съобщи ИТАР-ТАСС.

Най-голямата й съперничка Ерика Букер отстъпи с един хотдог по-малко. Тя обаче тежи четири пъти повече от победителката. В надяждането, организирано в предградие на Чикаго, участваха осем души. Гледаха ги обаче стотици любопитни.

Мишел, която е на 30 години, призна, че след такова количество кренвирши с хляб мечтае само за салата. Тя разказа, че организаторите на състезанието този път са усложнили правилата.

"За скорост обикновено ядем кренвирша и хляба отделно, като топим хляба в чаша вода. Хляба вече препичат в тостер, той става по-твърд и по-трудно се размеква. Това забавя яденето ", обясни тя.

Това беше само междинен тур в състезанието по надяждане с хотдог. Финалът ще се състои в Деня на независимостта в Бруклин. Организира го американската верига за бързо хранене "Нейтънс".

Официалната награда е почетен шампионски пояс в цвят горчица, безплатен запас от кренвирши за една година и чек за 10 000 долара.