На 1-ви октомври най-младият канал БНТ 2 стартира новата централна информационна емисия - „България новини”. Сигналът ще бъде качен на обществения мултиплекс и това ще даде възможност да се приема почти в цялата страна, както БНТ1.
Всяка вечер, от 19.15ч., петте телевизионни центъра на БНТ ще създават обща емисия с продължителност 45 минути и ще се излъчва от обновеното студио 4 на БНТ. Модератор ще бъде Филипа Иванова, която ще включва последователно четирите регионални центъра - София, Пловдив, Варна, Благоевград и Русе. Те ще представят регионални новини, политика, международна хроника, култура и спорт. Репортерите на  БНТ 2 ще правят разработки, които провокират вниманието на хората от селото и града като във фокуса ще бъдат градските истории и човешките съдби.
Новините ще се представят от екипите на БНТ2 от петте точки на страната. Лицата на „България новини” са Филипа Иванова, Антон Чавдаров, Христина Христова – Любомирова, Нора Бочева, Галя Пенчева и Таня Матева. Спортните събития ще следят  Десислав  Йорданов и Илия  Илиев.
В централната новинарска емисия се запазват  и рубриките, в които активно участие взимат  зрителите – „Гласът на града”, „Топ пет”, София над първия етаж” и „Ъндърграунд”. Кратките реалити форми са изградени на базата на зрителски  разкази и сигнали.  
„България новини” продължава и кампанията на БНТ2 за събиране на средства за реставрация стенописите на храм-паметника „Св. Александър Невски”.