Новият изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация" е Димитър Ганев.

Димитър Ганев започва работа в Министерството на енергетиката през 1975 година. През 1979 година постъпва в Научноизследователската лаборатория по безопасност на движението към Министерството на вътрешните работи. От 1991 до 1999 година работи като секретар на Националната комисия по безопасността на пътното движение в Министерския съвет. През 2000 година е назначен за директор на Главна дирекция „Автомобилна администрация“, която през 2001 година е преобразувана в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

От 2002 година работи последователно като експерт към комисията по транспорт и съобщения в 40-то Народно събрание, главен секретар в Гражданско сдружение „За безопасност на движението по пътищата” и секретар в Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт. През 2010 година е назначен за заместник-изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, като заема този пост до 2011 година. През 2013 година става председател на управителния съвет на Гражданско сдружение „Обществен съвет за пътна безопасност”, като заема тази позиция до назначаването му за изпълнителен директор на ИА „Автомобилна администрация“.

Той е участвал в изготвянето на едни от най-съществените измененията на Закона за автомобилните превози, Закона за движението по пътищата и приложението към него, както и редица други подзаконови нормативни актове.

Димитър Ганев е завършил “Автоматизация на промишленото производство” във Висшия машинно-електротехнически институт в София. Владее английски и руски език.