Депутати от ПГ на ГЕРБ, малко преди 11 часа днес, отново внесоха вот на недоверие към кабинета със същите мотиви -"за пълен провал на правителството в инвестиционната политика".

Вторият вот внесоха депутатите Лиляна Павлова, Димитър Главчев, Димитър Лазаров и Красимир Велчев. Вчера и днес депутатите от ГЕРБ отказаха да се регистрират в пленарната зала и по този начин се опитаха да провалат внесения от самите тях дебат за вот на недоверие към кабинета на Пламен Орешарски.

Виждаме пагубно погазване на Конституцията и на парламентарния правилник. В момента се провежда не дебат, а фалшиви словоизлияния. Така характеризира разискванията по вота Лиляна Павлова. Според Главчев това, което се случва в Народното събрание днес не е познато в правния мир и не е ясно кой с кого разисква. Според Павлова днешното заседание е нелегитимно. Тя съобщи, че от ГЕРБ ще внесат искане за оставка на председателя на парламента заради начина на водене на заседания и веднага влезе в противоречие с Димитър Главчев, който обяви, че ще искат оставка на цялото ръководство на Народното събрание. За Красимир Велчев в момента се извършвало политическо насилие в българският парламент. Той обясни, че в пленарна зала били всички бивши ченгета и доносници на ДС и от тях, освен насилие никой нищо не можело да очаква - гаври ли се с политическите сили. Ако трябва пак ще напуснем Народното събрание, закани се Красимир Велчев.