42-годишен крадец от балчишкото село Царичино застава на подсъдимата скамейка днес за кражба на 12 зайци, съобщават от Районния съд. Крадецът успял да изяде с компания само 4 броя, а останалата част от плячката избягала.
Трагикомичната случка се разиграла на 22 декември миналата година. За половин час извършителят обърнал 200-300 грама ракия в селския магазин и потеглил към дома си. Минавайки покрай стопански постройки, собственост на гражданин от Балчик, подпийналият мъж решил да види какво има в тях. Прескочил метална врата, водеща към двора на имота. През незаключена врата проникнал в стопанска постройка. Вътре видял клетки, в които били отглеждани зайци.

В помещението намерил чувал от захар. Почерпеният започнал да отваря клетките на зайците и да ги мята в чувала. След като взел всички зайци от стопанската постройка, крадецът видял навън други две клетки с два заека. Занесъл в дома си общо 12 броя зайци и ги оставил в помещение, което ползвал като кухня, пише "Монитор".

На следващия ден повикал един приятел, помолил го да заколи четири от зайците и да ги сготви по повод коледните празници. Заедно с него и с още един авер тримата изконсумирали четири изпечени на фурна заека. Останалите 8 зайци били пуснати свободно в кухнята на подсъдимия и избягали. Според вещото лице, изготвило съдебно-оценителната експертиза, стойността на 12-те броя зайци възлиза на 258 лв. по пазарни цени към момента на осъществяване на деянието.