Пътни полицаи изловиха куп пияни шофьори криволичещи по пътищата из Врачанско нощес, съобщава "Трибали". В сводката не липсват и куриозни случки.
Около 5.10 часа във Враца било спряно за проверка БМВ, шофирано от И.П. от Вършец. Тестът за алкохол на водача показал наличието на 1.95 промила. Полицаите му написали акт и му дали талон за медицинско изследване. В центъра за спешна медицинска помощ той отказал да даде кръв за лабораторен анализ.

След около 40 минути, в 5.50 часа, ченгетата спрели същото БМВ, вече управлявано от И.А., също от Вършец. Той пък карал с 1.56 промила алкохол. Мъжът бил откаран в спешния център, където се съгласил да му вземат кръвна проба. И срещу двамата са образувани бързи съдебни производства.

Около 23 часа на 31 май във Враца е бил спрян лек автомобил „Мерцедес Е 320 CDI“, шофиран от В.Ц. Тестът с дрегер на водача показал наличието на 1.43 промила алкохол. Съставени са му 2 акта, дал е и кръв за лабораторен анализ. Срещу шофьора е образувано бързо производство.

Вчера в 22.50 часа в село Дърманци е спрян за проверка лек автомобил ”Шкода”, зад волана на който е бил пияният 44-годишен мъж от село Лик, съобщиха от полицията във Враца. Пробата за алкохол на водача е показала 2,15 промила.

Около 23.30 часа на 31 май в белослатинското село Търнава бил спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат“. Колата е на Л.Р. от Лом, но зад волана бил местният жител И.Ю. Пробата за алкохол показала, че шофьорът кара с 1.78 промила. Той бил откаран до центъра за спешна медицинска помощ в Бяла Слатина, но отказал да даде кръв за лабораторен анализ. За случая е уведомен дежурният прокурор. Срещу пияния водач е образувано бързо производство.