След около два месеца ще бъде следващият вот на недоверие към кабинета. Той ще бъде за здравната политика, обяви русенският депутат и бивш здравен министър Десислава Атанасова.

„Нищо не се случва в този сектор, има необходимост от реформа в болничната помощ и системата да се рестартира. Съжалявам, че 103 дни госпожа Андреева се занимава с всичко друго, но не и с проблемите в здравеопазването", коментира Атанасова.

По думите й последните няколко дни сме свидетели на безпрецедентни решения на Касата, които обричало на гибел 50 български жени, съобщи Нова телевизия.

„Предполагам в края на ноември и декември вотът ще бъде не само от нас, но и от всички пациенти и хора, ако дотогава не падне, тогава ще бъде вотът на недоверие за здравна политика", подчерта бившият здравен министър.

„Като виждам колко несериозно е отношението на ГЕРБ към собствените им вотове на недоверие, които внасят, просто е нелепо да коментирам техните идеи за вот на недоверие. След всичко, което виждам със закрити и фалирали болници, които са областни и важни, мисля, че по темата здравеопазване те завинаги трябва да замълчат". С тези думи здравният министър Таня Андреева отговори на нападките.