Исус Христос е бил първият туитър в света /човек, изразяващ се с до 45 знака в социалната мрежа – бел. ред./, тъй като неговите послания са били "кратки и пълни със съдържание", заяви кардинал Джанфранко Раваси, който на практика е министър на културата на Светия престол.

Исус "използвал туитове, преди който и да било друг в света, с прости фрази, състоящи се до 45 букви като "Обичай ближния"," допълва кардиналът. "Нещо от рода на днешната телевизия – той е изпращал послание, използвайки случка или символ", каза още представителят на Ватикана на среща с главни редактори от водещи вестници.

Кардинал Раваси изрично подчерта колко е важно свещениците да използват модерните технологии като компютрите: "Ако един свещеник, пастор, не се интересува от комуникациите, то той се противопоставя на дълга си".

През последните години Ватикана осъществи сериозно присъствие в Интернет, което започна при папа Бенедикт XVI. Сегашният папа Франциск вече има над 3 млн. свои приятели само в английската версия на Туитър. Франциск не се отказва и от по-традиционните методи за комуникация и редовно отговаря на посланията на вярващи, а също пише дълги писма, които се появяват редовно в италианската преса.