Народното вече, което започна на площад "Независимост" в Киев, взе решение за възобновяване на народните събрания всяка седмица, предаде УНИАН. Изказването на лидера на партия УДАР, Виталий Кличко, победил на изборите за кмет на Киев, в което той заяви, че „Майданът” е изпълнил своите функции, бе посрещнато с викове „Позор!”.
Кличко започна своето изказване с призив за минута мълчание в памет на загиналите на Майдана и в хода на антитерористичната операция в Донбас. Той се опита да привлече вниманието на протестиращите с обещанията, че ще покани представители да следят работата на кметството. Кличко обеща още, че ще внесе предложение за преименуването на ул. "Институтская" в "Небесная сотня".

Речта му предизвика освирквания, а атаманът Николай Бондар, сотник от Четвърта сотня отсече: „Майданът не изпълни своите функции. Ние не трябва да напускаме".

По-късно Виталий Кличко, заяви, че ще се откаже от мандата си на депутат във Върховната Рада, веднага щом встъпи в длъжност като кмет на Киев. Отговаряйки на въпрос на журналисти кой ще бъде новият лидер на парламентарната фракция на УДАР, Кличко заяви, че решението за това не е взето.

Днес трябва да бъде взето решение и какво ще е бъдещето на Майдана.