Летният сезон по морето у нас започна със серия от незавършени строежи. Първите туристи вече са на плажа, а по цялото Черноморие шума от работата по нови хотели не стихва, предаде БТВ. Най-усилена работа кипи в нашумелия курорт Лозенец, където сгради се издигат в рамките на два месеца.

В Приморско пък руснаци, собственици на апартаменти в града, се канят да подават жалби в общината, ако в началото на юни строителните работи не бъдат преустановени.

От община Царево са се погрижили за спокойствието на летуващите там и са подготвили екипи, които от понеделник тръгват на проверки по недовършените строежи. Те са издали нареждане околността на всички строителни площадки да бъде обезопасена и изчистена.

В Созопол пък забавен проект за канализация остави центъра разкопан. От общината обещават приключване на работата там в рамките на две седмици.

Заедно със строежите продължава и търсенето на работници за летния сезон по родното Черноморие. Оказва се, че най-доходоносната работа през топлите месеци е тази на викачите пред заведения. Тяхната стартова заплата е 700 лв., но ако са опитни и кадърни, сумата може да надхвърли 2000 лв.