Миролюба Бенатова се присъедини към екипа на продуцентска компания Телеман. Фирмата в момента прави предаванията "Дикоff" и "Горещо" по "Нова телевизия".

"Заедно ще работим по нов, различен проект без аналог в настоящата журналистическа практика, по който вече се работи, но за който е рано да се говори", се казва в съобщение на продуцентската компания.

Днес от бТВ съобщиха, че Бенатова се разделя с телевизията, за да поеме по нов професионален път, извън всекидневния поток на новините. "Напускам bTV, но не и журналистиката. Решението ми да си тръгна от телевизията не е плод на моментни обстоятелства, а на дълго обмисляне от каква промяна имам нужда, за да продължа личния си професионален път. След 13 години в bTV чувствам, че нямам какво повече да дам, така че да съм полезна за развитието на телевизията. На този етап искам да се отдалеча от всекидневния информационен поток и да опитам предизвикателството - работа с по-малък екип, в проект, извън новините. bTV ми даде всичко необходимо, за да се развия и утвърдя успешно като телевизионен журналист. Благодаря на Люба Ризова и целия мениджърски екип за подкрепата в моменти на изпитание за професионализма и волята ни. Вярвам, че по-доброто за всички ни предстои", коментира Миролюба Бенатова.

Миролюба Бенатова е част от екипа на bTV още от създаването на медията и за 13 години се превърна в емблема за българската журналистика. Тя е един от най-награждаваните разследващи репортери в bTV, носител е на наградата "Репортер на десетилетието на bTV", а през последния ТВ сезон успешно се справи с предизвикателството и на водеща. Ръководството на bTV благодари на Миролюба за изключителния й професионализъм и отдаденост в работата, както и за огромната й журналистическа смелост, неведнъж послужила за вдъхновение на много колеги в професията. Вратата на bTV остава отворена за Миролюба, която може да разчита на подкрепата на телевизията и занапред, заявяват още от bTV.