Седмокласник от Димитровград преби съученичка по време на час по български език. Инцидентът е станал пред очите на учителката, тя обаче отрича да е видяла и нарича побойника "закачко", съобщава Би Ти Ви.
Боят станал по време на контролно по български език преди две седмици. В края на часа момче от класа влязло в ролята на учител. „Той каза, че ще бъде учител и каза на всички да го гледат в очите. Аз му казах, че не искам, защото не ми е никакъв. Той тогава дойде при мен и започна да ме удря", казва Нели Янева, ученичка от 7 клас в СОУ „Васил Левски". Това се случва пред очите на целия клас и на учителката.
„Госпожата казваше - защо се карате, защо се биете, не трябва да бъдете агресивни", допълва съученичка на Нели.
Инспекторатът по образование и Закрила на детето работят по случая.
Пред педагогическия съветник побойникът първо отрича, после признава, че е прекалил. „В един последващ разговор заяви, че я е ударил, но според неговите думи не по този начин, по който изглеждат синините на ръката. Съжалява за това", обяснява Недялка Ангелова - педагогически съветник.
А според учителката, такъв инцидент в час не е имало. „Ами дори и да са се закачили по някакъв повод, той по принцип си е закачко, няма проблем, с всичките деца по някой път е правил, но по време на междучасията", коментира Росица Георгиева, учител по БЕЛ.
След инцидента пребитото дете, което е болно от астма, започва да получава кризи. Стига се до намесата на лекар, а родителите научават, че детето им е жертва на насилие в училище.
Безразличието на учителката допълнително вбесява родителите.
„А госпожата, въпросната по български език, ми заявява, че тук редовно се бият и се удрят. Едва ли не е ежедневие, аз за какво съм тръгнала да подавам жалби", възмущава се Валентина Георгиева, майка на пострадалото дете.
„Майката има пълното основание да подаде жалба, защото тя праща детето, очаква от нас ние да се грижим за него и да опазваме живота му", допълва Антон Иванов, директор.
Учителката най-вероятно ще бъде наказана със забележка. А с пребитото дете от следващата седмица започва работа психолог.