Учителят по география в легендарната Гимназия за чужди езици в Ловеч "Екзарх Йосиф I" Иво Райнов "близна" с личния си автомобил три коли на местната полиция. Нелепият инцидент се разигра на самия полицейски паркинг около 13 ч вчера, а виновник номер 1 за него е торта във формата на земно кълбо, с която 47-годишният магистър по география, климатология и хидрология бил дарен от своите ученици за рождения си ден минути преди това. Информацията бе потвърдена от пресцентъра на Областната полицейска дирекция.
Според него щетите по полицейските автопатрулки тепърва ще се пресмятат, а пробата за алкохол на общинския съветник седесар е отрицателна.

По разказа на негови ближни, Иво Райнов изпуснал управлението, когато при десен завой до полицейското управление сферичната торта тръгнала да пада от предната дясна седалка на колата му. Председателят на Регионалния синдикат "Образование" към Конфедерация на труда "Подкрепа" се присегнал да спасява уникалния сладкиш, завъртял неволно волана надясно и отъркал автовозилото си в паркираните МВР-автомобили.