13-годишната Марта Цветкова, момичето от Карлово, на което чрез призивите на БЛИЦ и други медии помогнаха добри българи, вече си е у дома, съобщи добрата новина майката Здравка.Сложната операция на спина бифиса исколиоза е минала напълно успешно. Изкривяването на гръбначния стълб е оправено, крачето, което бе скъсено с 4 сантиметра, вече е освободено и може да расте спокойно. До сега крайникът бе притиснат от изкривения гръбначен стълб и заради това скъсен.

Марта се движи от втория ден на интервенцията, която бе извършена в специализирана клиника в Швейцария. Детето още куца, но когато се възстанови напълно, в София наши лекари ща удължат ления крайник и Марта ще ходи нормално.

Отличничката от карловското училище СОУ „Христо Проданов” се нуждаеше спешно от 93 хиляди швейцарски франка за операция на гръбначния стълб. В противен случай момичето щеше да остане инвалид за цял живот.

На призивите в медиите откликнаха много българи, у нас и зад граница с добри и благородни сърца. Покланям се до земята на всички, които помогнаха и бяха съпричастни. Само с тяхна помощ успяхме да спасим чедото си, не крие сълзите на благодарност Здравка Цветкова. БЛИЦ благодари на хората, които спасиха Марта. Сега момиченцето отново ходи и пее с щастлива усмивка.