Сатиричен разказ на Ърнест Хемингуей (1899 - 1961) ще бъде публикуван за първи път, съобщи литературното сп. "Харпърс", на чийто страници ще излезе написаната през 1924 г. история.

Творбата се казва My Life in the Bull Ring with Donald Ogden Stewart, в която се разказва как Стюарт, писател, сценарист и приятел на автора, случайно попада насред тореадорска арена в Испания. Текстът е изпратен към Стюарт, който е трябвало да го насочи за публикуване към сп. "Венити феър", но той решава, че хумористичните текстове не са силната страна на бъдещия автора на "Сбогом на оръжията".

Не се знае дали той е размислил, или Хемингуей сам се е заел с разпространяването му, но разказът все пак достига до редакцията и получава отказ. Така през всичките години той стои в архивите на Стюарт, работил по филми като "Любов и смърт" (1975) на Уди Алън, Holiday (1938) с Кари Грант и Катрин Хепбърн, и The Philadelphia Story от 1940 г., който му носи "Оскар" за адаптиран сценарий.

Почти девет десетилетия по-късно списанието е поискало да отпечата разказа, но този път то получава отказ. Синът на писателя, Патрик Хемингуей, казва пред в. "Индипендънт", че "Венити феър" не е подходящо място за текстовете на баща му, тъй като е "списание за тези, които изпитват удовлетворение, ако карат "Ягуар" вместо "Мини".

С появата му разказът се нарежда до обемното творчеството на Хемингуей, което е издадено посмъртно. То включва три романа, четири сборника разкази и три автобиографични книги, появили се след самоубийството му през 1961 г.