Баскетболистките от Дунав 8806 направиха днес официалното си представяне пред публика. Момичетата на Георги Божков излязоха на терена в зала "Дунав" в първия си мач като домакини на румънките от Телеорман Александрия, където победиха с 83:64.

В състава на шампионките на България бяха трите нови чужденки – американките Тиа Люиз и Шанте Еванс, и швейцарката Каролин Тюрен. Сред новите попълнения са още Деляна Коева, 16-годишната Любомира Тодорова и Жаклин Златанова, която обаче не игра, тъй като все още се възстановява от травма.

Мачът премина с тотално превъзходство на дунавки, които на полувремето вече водеха с 19 точки разлика – 47:28. През втората половина русенските баскетболистки продължиха в същия стил и заслужено победиха с 83:64. Най-резултатна с 18 точки бе Шанте Еванс от отбора на Дунав, която имаше и 9 борби. Радостина Димитрова отбеляза 16 точки, а Тиа Люиз направи дабъл-дабъл с 13 точки и 11 борби. Утре двата отбора ще изиграят още един мач, а в петък Дунав започва участие в международния турнир "Русчук", който ще се състои в Русе.