Две съвременни дами с успешен бизнес всяка поотделно - Поли Кулчева и Жени Стаменова, предлагат нещо съвсем ново за Русе с идея да направят ежедневието на заетите като тях хора по-свободно и по-спокойно. Общата им фирма "Асиста Прима" от утре ще предоставя нов вид услуга - домашни помощници, детегледачи, болногледачи и асистенти за възрастни хора, които имат нужда от помощ. Новото е, че те са част от персонала на фирмата, за чиито качества и благонадеждност гарантират Поли и Жени.
Както е известно, неволята ражда много прагматични решения, а голям плюс е, когато те могат да се превърнат в бизнес начинание. Така се ражда идеята на двете русенки. Поли Кулчева е на 36 години, има две малки деца и успешно развиващ се собствен бизнес. Жени Стаменова е 46-годишна бизнес дама, която в напрегнатото си ежедневие трябва да отделя много внимание и грижи и за възрастни и болни близки.
Опитите да разтегнат денонощието
така, че да им стигне и за фирмите, и за домакинството  вкъщи, и за семейството, но и да остане малко лично време или часове за отдих с приятели и за забавления, ги кара да мислят именно за такава услуга. Така се появява идеята за новия бизнес и приятелките решават да направят обща фирма.
"И сега съществува такава услуга, но тя се извършва единствено на черно. Ние решихме да извадим тази дейност от сивия сектор, да създадем нова услуга, чрез която да предлагаме качество, сигурност, високи критерии и да бъдем ценово адекватни на пазара, а служителите ни да бъдат мотивирани и осигурени", казва Поли Кулчева.
Фирма "Асиста" ще
работи със собствен персонал
без такси и комисиони с клиенти от Русе и близките населени места . Нейните служители ще имат униформи и категорично разписани права и задължения. И тъй като за двете дами най-важно е да спечелят доверието на клиентите с дискретност и професионализъм, първата им работа е да направят задълбочен първоначален подбор на служителите си, за да са сигурни, че могат да гарантират качествено и етично обслужване. "Нашите служители са с изградени хигиенни навици и отговарят на критериите: безупречна чистота, ред, точност, деликатност, дискретност и конфиденциалност. Когато говорим за грижа за деца и възрастни, е важно да добавим: обгрижване с любов, лоялност и коректност, състрадание и емпатия", обясняват Поли и Жени стандартите, по които са избирали персонала си.
Прима идеята на "Асиста Прима" е предлагането на домашни помощници -
в техните ръце ще бъде цялата домакинска работа
за поддържане на един дом в изряден и чист вид. Фирмата предлага почасово почистване в зависимост от обема, квадратурата и изискванията на клиента. Услугата е от почистването на всички повърхности в дома, подреждане на шкафове, пране, простиране, почистване на мокри помещения, тераси, алеи, веранди до пазаруване или разхождане на домашен любимец.
Семействата с малки деца могат да разчитат на професионалната помощ на детегледачките на "Асиста". Повечето от тях са квалифицирани педагози и възпитатели със стаж и практика, на които малкият палавник може да бъде поверен без тревога и безпокойство. Те ще отменят родителите, когато имат ангажименти, които ги откъсват от дома. При това не само ще забавляват поверените им деца, но и ще ги занимават по предварително съгласувана с родителите програма.
Вероятно най-голямата отмяна клиентите на "Асиста" ще почувстват в грижите за възрастни или болни хора, които отнемат много от времето и са емоционално натоварени. "Възрастните хора понякога имат нужда просто от компания и внимание, в други случаи - от помощ в еждневните им нужди, в трети са трудно подвижни или неподвижни и се нуждаят от интензивни грижи у дома. Във всички от тези случаи ние осигуряваме асистент или болногледач. Нашите служители имат опит в обгрижването на възрастни хора или болни и са мотивирани да извършват качествено своите задължения", казва Поли Кулчева.
Независимо дали става дума за домашна помощница, детегледачка или болногледач, освен
различни абонаментни пакети
за целодневно или почасово обслужване фирмата ще се отзовава и в инцидентни случаи. Ще осигурява и заместник, ако на някой от служителите й се налага да отсъства, така че клиентът винаги да е спокоен и да може да планира времето си без неочаквани притеснения.
"Работата ни носи добро настроение и оптимизъм, затова ще държим нашите служители също да се чувстват доволни и достойно оценени А тъй като това е бизнес, който е много социално ангажиран, искаме нашите клиенти да могат да разчитат на качество, сигурност, доверие, надеждност, зад които стоим ние - Жени Стаменова и Поли Кулчева!", категорични са двете амбициозни дами.