Нов модел смартфон на Nоkia - Lumia 630 с две SIM карти, прави премиера в търговската мрежа на VIVACOM от тази седмица. Апаратът е първото Lumia устройство с поддръжка на две SIM карти и може да бъде закупено най-изгодно с тарифен план Net&Call XXL за 5.90лв на месец или в брой за 99.90лв.

Устройство предлага много добри технически характеристики на достъпна цена. Моделът разполага с 5-мегапикселова камера за детайлни снимки, възможност за HD видео запис (720p), голям 4.5" IPS дисплей и вграден четириядрен процесор, което го прави бърз и ефективен за работа.

Двусимовата Lumia 630 идва с много предварително инсталирани приложения и стотици други, които потребителите могат да свалят от Windows Marketplace. Вградената памет за съхранение на приложения, мултимедия и файлове е 8 GB, като има възможност и за допълнително разширяване с micro SD карта до 128GB. Едно от нововъведенията е клавиатурата Word Flow, както и приложения за чат като WhatsApp, Line и WeChat. Потребителят трябва просто да плъзне с пръст, докато пише съобщения, за да усети предимството да пишете на нея.

Устройството работи под новия Microsoft Windows Phone 8.1 и е снабдено с платформата HERE, която гарантира бърза и лесна навигация дори и в офлайн режим.