Русенски деца и техните родители се събраха днес в Доходно здание, където се проведе първият за града образователен джаз концерт. Специален гост и водещ на събитието беше известният музикант Венцислав Благоев. Заедно с колегите си Теодор Петков - пиано, Димитър Благоев - китара, Димитър Сираков - контрабас и Даниел Джумалийски – ударни, той успя да потопи децата в магията на джаза. На русенска сцена прозвучаха  популярни балади, блус, суинг и боса нова, както и импровизации към Funk и Fusion.

   Малчуганите имаха възможност да се запознаят с историята на джаза и  музикалните инструменти, а някои от тях дори посвириха заедно със звездите.
    Концертът се реализира по инициатива на музиканта Венци Благоев, колегата му Даниел Джумалийски и Русенско младежко сдружение, с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе - град на свободния дух“. 

    Проявата постави началото на поредица от образователни концерти в Русе в рамките на програмата "Джаз за деца" на Венцислав Благоев. Организаторите обявиха, че с изявата си  продължават започнатото от легендата на българския джаз Петър Петров – Парчето, който приживе работи всеотдайно, за да превърне най-големия дунавски град в столица на джаза.