Милан Миланов от Добрич е мъжът, който бе открит днес мъртъв в апартамент в центъра на града. Той се е прострелял с ловната си пушка, съобщиха от местната полиция. Близките му подали сигнал на тел. 112, когато го намерили мъртъв днес по обяд в килера на апартамента му, на ул. "Цар Петър "№2.

Милан Миланов е известен пчелар в Добрич и дори спечели награда през 2004 г. на добричкия панаир.

"На 46 години съм. Започнах да се занимавам с пчеларство от 1998 година с 60 кошера, оставени от баща ми. Сега имам 450. Медът, който произвеждаме в България, е абсолютен. Защо не изнасяме навън чист мед с българска марка, ние, производителите, не знаем. До нас не стигат такива неща. Мен ме тревожи повече разединението на българските пчелари. Търговците могат да се обединят и да се договорят за изкупна цена от 1,80 лв. за килограм, а ние не можем да се обединим да не им даваме продукцията си на такава цена. Преди години, по времето на Тодор Живков, държавата даваше по 5 лева на кошер за опрашване. В Словения преди всеки сезон се отпускат по 14 евро на кошер. Тук нашата държава се страхува да вложи пари в нас", каза тогава Милан Миланов.

Бизнесменът е имал кошери в селата Росица и Пчеларово. Пчелната му къща бе оборудвана изцяло с техника на италианската фирма "Лега". Реализирал е два проекта по САПАРД и JOBS и е единственият кандидат за лицензиране като майкопроизводител.

През последните години обаче бизнесът му западал и той все по-трудно се оправял с кредитите си, твърдят негови близки.
Разследващите са категорични, че 55-годишният мъж сам е посегнал на живота си. Трупът му е откаран за аутопсия в Съдебна медицина.