Комисията "Кушлев" внесе иск за отнемане на имоти за 1.2 млн. лв. от Наталия Дочева - майката на Илия Илиев от ДРОМ. Тя е призната за виновна с окончателна присъда за участие в организирана престъпна група за трафик на хора.
Престъпленията са извършени от петима българи и един италиански гражданин в периода 2002-2006 г. на територията на България, Хърватска, Италия и Франция. Организатор на групата е бил съпругът й Янко Миланов, бивш шеф на ромското мешере, който е починал преди произнасяне на присъдата.

В полза на държавата на държавата трябва да бъде отнето имущество, собственост на Наталия Дочева и фирмата на сина й Йордан Илиев „Енерджи груп 2003“ ЕООД.

Става дума за ½ идеална част от къща с разгърната площ от 750 кв.м. и дворно място от 1 340 кв. м. в Костинброд, ½ идеална част от нива 2 945 кв.м. и наличните средства по банковите сметки на Наталия Дочева.

Искат се и 694 740 лв.от продажба на имущество. Процедурата срещу Наталия Дочева е по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност.

Съдебното преследване срещу Наталия Дочева започна още през 2006 година, когато карабинерите в Италия установили, че бандата чупела ръце и крака на деца и ги държала гладни, за да печели от кражбите им по 100 000 евро на ден. Ромските босове прибирали парите от стотици деца, пръснати да крадат в Северна Италия. За две години и половина полицаите са открили 200 български момчета и момичета между 6 и 14 години, които са били измъчвани, за да джебчийстват.

Спечелените пари се изпращали в България чрез "Уестърн Юнион", "Мъни грам" или други финансови институции, които не проверяват по-малките парични преводи. Според италиански експерти за три години босовете са натрупали повече от 10 милиона евро чиста печалба.

Още тогава властите на Ботуша извършиха редица арести, довели до осъдителни постановления по бързата процедура. Същевременно италианските служби алармираха родното МВР, че двама от шефовете на групата - Наталия Дочева и съпругът й Янко, трябва да бъдат подведени под отговорност у нас, тъй като именно те зареждали страната им с "материал" от България.