Във връзка с публикации, свързани с назначаването на Даниел Чипев за Директор на Дирекция „Информация”, според които Чипев е заел мястото на Бойко Василев заради остри въпроси към премиера Орешарски, Българската национална телевизия изразява следната позиция:

До назначаването на титуляр, Бойко Василев временно изпълняваше длъжността и.д. Директор на Дирекция „Информация” в БНТ и паралелно с това водеше предаването „Панорама”.
Назначаването на досегашния зам.-директор на Дирекция „Информация” в БНТ Даниел Чипев е логичен избор, свързан с продължаващите положителни промени в националната телевизия и концепцията за съвременно развитие на медията. Поради огромната натовареност на тази позиция, новият директор няма да бъде водещ, а ще отдели цялото си време на организацията и визията на дирекцията.
БНТ категорично отрича всякаква намеса в съдържанието, коментарите и анализите на публицистичните предавания, тъй като винаги е разчитала на компетентността, обективността и професионализма на своите журналисти. Като обществена медия, БНТ не се влияе от политическата конюнктура, а работи само и единствено за своите зрители.
Бойко Василев ще продължи да бъде част от екипа на Дирекция „Информация” и да води „Панорама”. Той остава главен продуцент на Продуцентски център „Актуални предавания”.
„Изцяло стоя зад избора на Даниел Чипев, нещо повече – това е наш общ избор”, заяви Бойко Василев. „Ние в БНТ сме екип и споделяме общи професионални и колегиални ценности. Между нас не стоят неща като „натиск”, „цензура” и ламтеж за административни постове”, допълни той.
В БНТ не съществува вътрешно напрежение относно избора на Даниел Чипев, и всякакви други интерпретации на направените структурни промени са некоректни и не отговарят на истината.