Бразилският бизнесмен Чикуиньо Скарпа, известен със своите ексцентрични постъпки, погреба Bentley Flying Spur, което се надява да кара след смъртта си, съобщава The Daily Mail. И уточнява, че цената на луксозната лимузина е 400 000 евро.
Идеята на Скарпа, който сам се нарича Граф Скарпа, дошла, след като гледал филм за египетските фараони. Те погребвали своите съкровища, за да могат да им се наслаждават в отвъдното.
„Реших да повторя древните египетски владетели и затова ще погреба своя любим автомобил в градината на дома си. Ще погреба съкровището си в моя дворец", написа Скарпа в страницата си във Facebook в петък, а заравянето на лимузината е станало ден по-късно. Бизнесменът дори публикува снимки, на които сам копае гроба на луксозния автомобил.
Скарпа е една от най-противоречивите личности в Бразилия. Той е бил обвиняван от властите в укриване на данъци и корупция, но не е лежал в затвора. Богатството си наследява от своя баща - италианския бизнесмен Франческо Скарпа, занимавал се с производство на бира и минна промишленост.