От 120 на 24 – точно с пет пъти ще намалеят участниците в музикално шоу №1 в света X Factor след утрешния епизод, когато ще бъде излъчен и най-трудният етап – тренировъчният лагер.
 
Това е моментът, в който любимци на публиката ще отпаднат от надпреварата, а други ще се откажат сами, осъзнавайки че няма да могат да се справят с X Factor. Неочаквани обрати, тренировки и повече от сериозни предизвикателства ще поставят на изпитание издръжливостта и характера на кандидатите. Освен с много трудности, тренировъчният лагер ще бъде съпроводен и с отбелязването на рекорд – най-дългият снимачен ден, продължил повече от 24 часа.
 
В епизода в четвъртък, който ще продължи цели два часа (21.00-23.00), ще станем свидетели на първия импровизиран концерт на музикалните таланти. В петък, отново в двучасов епизод, ще настъпи и часът на истината – точно тогава съдиите ще бъдат изправени пред най-трудния си избор – да определят финалистите във всяка една категория. За да се справят с тази нелека задача, Заки, Саня, Мария и Любо ще сменят правилата в X Factor… Какъв ще бъде техният избор и какво ще направят четиримата, ще разберем в петък, от 21.00 ч. по Нова ТВ.
 
Междувременно, всички участници в X Factor получиха специален поздрав не от кого да е, а от британския Джъстин Бийбър и любимец на Ne-Yo – Конър Мейнард, който събра хиляди фенове на концерта си през уикенда. Носителят на наградата на MTV за дебютиращ артист за 2012 г. призова кандидатите да бъдат себе си и да не спират да следват мечтите си, като не забравят, че именно сцената на X Factor може да се окаже техният трамплин към успех в музикалния бизнес.