Четиризнаци са се родили във варненската Акушеро-гинекологична болница, съобщиха от лечебното заведение. Бебетата – две момченца и две момиченца, са дошли на бял свят вчера с цезарово сечение.

Интересното в случая е, че бременността е естествена без допълнително стимулиране или инвитро оплождане, съобщи управителят д-р Радослав Минков.И четирите бебета се намират в интензивно отделение, под активните грижи на специалистите в болницата. Те тежат между 1 200 и 1 400 грама. Майката е в добро състояние и се възстановява успешно.

По-рано тази година в болницата имаше случай на успешно завършила триплодна бременност. Дори и възрастните лекари в АГ болницата нямат спомен за успешно завършила четириплодна бременност в лечебното заведение. Според народното поверие появата на близнаци е знак за благословение на региона, където се раждат бебоците. 

Първите в българия четиризнаци от 42 години насам се родиха през октомври миналата година в Русе. Тогава Севдие и Ерхан Ахмедови бяха на седмото небе с четирите си бебчета Енес, Ранес, Бенет и Севи.