Промени в акбинета ще има, но още не са обсъждани и предстоят консултации с двете парламентарни групи - на БСП и ДПС. Това каза в отговор на журналистически въпроси в парламента премиерът Пламен Орешарски. На въпрос кои сектори според него са най-слаби той коментира: „Ще направя такава оценка, когато мотивирам персоналните промени, които са наложителни и заради евентуалното качество на евродепутат на един от моите министри”, каза още Пламен Орешарски.
Става въпрос за Искра Михайлова, която отива в Брюксел на мястото на Делян Пеевски. За нейното място лидерът на ДПС Лютви Местан посочи, че има две-три силни кандидатури, които ще станат ясни до седмица.

Щастието е емоционално състояние. В управлението емоциите не са добър съветник. Гледам на този вот като на доверие за продължаване на усилията за оздравяване на енергетиката. Ние сме парламентарна република и парламентът определя мандатите и партиите, заяви още Орешарски в парламента на въпрос дали не е по-достойно да си подаде оставката след като са загубили изборите.