Ясно съм заявил, че основната цел на това правителство е да се върнем към закона, да се спазва, няма да има чадър над никого. Важно е държавата да си върне своите организационни и контролиращи функции, а хората да разберат, че има институции, които ще ги закрилят.

Това заяви министърът на икономиката Драгомир Стойнев преди началото на дискусията "Седемте европътя пред България до 2020: предизвикателства пред бизнеса", която се провежда в седалището на ЕК в София. Има съмнения за злоупотреби - това е основната причина. Така отговори министърът на въпрос за задържането на бившите директори на НЕК през почивните дни. Злоупотребите веднъж завинаги трябва да бъдат изкоренени и ако искаме българската енергетика да се развива в полза на българския народ именно това е пътят, добави той.

Тук съм, за да насърчим българския бизнес чрез новата ОП, да покажем ясно мерките, които ще повишат инвестициите и създаването на новите работни места, подчерта Стойнев. Той увери в добрите перспективи бизнеса, който има доверие в правителството, в бъдещето, който инвестира и създава нови работни места.