Делегатите на националното събрание на "Движение България на гражданите" преизбра Меглена Кунева за лидер. От трибуната тя призова съпартийците си да се обявят за задълбочаване на сътрудничеството с Реформаторския блок, защото той може да даде алтернатива на хората, които не вярват нито на сегашните управляващи, нито на предишните.
Кунева прикани делегатите да подкрепят проект на политическа резолюция, която задължава новоизбраното ръководство да "положи максимални усилия за постигане на предизборна коалиция" с партиите от Реформаторския блок за предсрочни парламентарни избори и за изборите за европарламент.

Кунева определи "Движение България на гражданите" като "честна, но открита и непримирима опозиция на ГЕРБ и БСП без смекчаване". Посочи, че етикетът "дясна партия" не е свършил работа на ГЕРБ "заради подслушването, мачкането на цели съсловия - лекарите от Горна Оряховица, уволнената съдия Мирослава Тодорова, подкупваните медии с европейски пари, пиарките на министъра на земеделието, фалшивите обществени поръчки, уволненията, черните джипове, ръмжащи край изборните секции на местните избори, фалшивите бюлетини".