Силите за самотбрана са свалили вертолет на украинската армия в околностите на с. Червоний-Молочар край Славянск, обявиха пред "Интерфакс" от щаба на народното опълчение. Боевете в селото продължават, горят няколко къщи. Въоръжени схватки с ранени има и в с. Семьоновка и в района на жп гарата в Славянск. Минути по-късно бе обявено и за втори поразен вертолет.
"Обозреватель" потвърди информацията за единия свален вертолет. В района на източния град Славянск проруски настроени сепаратисти са открили стрелба срещу украински военен хеликоптер, докато той е излитал от планината Карачун, предава агенцията, като се позовава на  журналиста Аркадий Бабченко, който се е намирал на мястото на инцидента.

"Имаше две експлозии - една във въздуха и една при падането. Доколкото разбрах, никой не е оцелял. Жалко за летците”, написа Бабченко, като допълни, че той самият е трябвало да се качи на този хеликоптер.

Вертолетът е свален с преносим зенитно-ракетен комплекс. Загинали са 14 военнослужещи, в т.ч. и генерал Кулчински, които са пътували за зоната на антитерористичната операция, обяви във Върховната Рада временният президент Александър Турчинов. 

По-рано днес бе съобщено, че в Славянск и Краматорск е била подновена пълномащабната антитерористична операция с използване на артилерия и авиация. Използват се и установки за залпов огън „Град”, съобщава украинската агенция Остров, позовавайки се на собствени източници. Информацията се потвърждава в социалните мрежи и от очевидци.

Кореспондентът на РСН Ирина Топоркова, съобщава от полесражението, че над Славянск сега лети изтребител. Вертолетите, които по-рано са атакували къщи с мирни жители, са мили посрещнати с ожесточена стрелба от страна на опълченците.