„Български пощи“ вчера в ранния следобед запечата клоновете си в Сатовча и Гоце Делчев и започна пълна ревизия след сигнал за изчезнала огромна сума пари, предназначени за пенсиите на местните. По непотвърдена информация става въпрос за близо 100 000 лв.
Ревизорите влязоха в пощенските клонове в Гоце Делчев, след като първо изчаха да пристигне кола с подкрепление от техни колеги от централата в София, съобщава Struma.bg.

Според източниците ни кражбата е станала преди 24 май, но е открита едва вчера, след като връщани няколко пъти пенсионери, се оплакали на децата си по градовете, че още не са си получили пенсиите за месец май, които се изплащат между 7-о и 20-о число на месеца. Вчера е бил и крайният срок за вземане на пенсионните записи, които пенсионерите получават до поискване в 20-дневен срок от постъпването им в пощенската станция.

И.д. директор на „Български пощи” АД - Благоевград Емилия Десподска нито потвърди, нито отрече информацията, но уточни, че в дружеството единственият упълномощен да контактува с медии, е PR-ът Дора Цветкова. През целия ден г-жа Цветкова обаче не вдигаше нито служебния, нито мобилния си телефон.

Това не е първото изчезване на пенсии от Сатовча. През 2008 г. пощенски служител от село Кочан, община Сатовча, присвои 45 000 лв. Миналата година 58-годишният началник на пощенския клон в гърменското с. Горно Дряново Ибрахим Манчев също бе уличен в присвояване на над 60 000 лв. от банкови сметки на съселяните си и пенсиите им, след като инсценира обир на клона и сам падна в капана на неумелите си лъжи. Той бе уволнен, а от задигнатата сума върна само десетина хиляди, защото между другото повечето пари ги дал на кредиторите си. /