Момиче и момче на 25 и 26 години се оплакаха от полицейско насилие, предаде Нова телевизия. Александра Стоилова и Иван Цонев твърдят, че през нощта на 14 септември служители на Първо РУП са ги били и арестували неправомерно. От МВР отрекоха и обясниха, че младежите са задържани заради хулиганско поведение. След рожден ден Александра, Иван и техни приятели се прибират по булеварда пред Първо РУП. Иван Цонев твърди, че абсолютно неволно е закачил чистачката на микробус, след което трима полицаи го нападат.
"Аз крещях да го оставят, в следващия момент усетих удари по главата от едър мъж. Той ме буташе, без белезници, без каквото и да е обяснение и ме вкара в районното", разказва потърпевшата. Александра и Иван са задържани за 24 часа за хулиганско поведение.
"Наричаха ме ку*ва, заплашиха ме със сексуално насилие. "Леле, какъв секс те чака" - така ми казаха полицаите", допълни Александра. Началникът на Първо РУП отрече подчинените му да са упражнили насилие и обясни, че пробата от дрегера показала, че преди задържането, младежите са употребили алкохол. Бащата на Александра е решен да подаде жалба и да сезира прокуратурата.