Страх тресе хората в плевенското село Стежерово, след като заподозрените в убийството на две местни баби бяха оправдани от съда и излязоха от ареста, пише "Труд". "Как няма да ни е страх?! И без това не спим спокойно, а ако убийците са други - още по-лошо, значи са били на свобода през цялото време", говорят из селото.
В Стежерово все още не всички са чули новината. В близкото село Мечка, откъдето са подсъдимите, обаче тя се е разчула. Хората в Мечка още не са виждали пуснатите с "подписка" от килията си съселяни. Един от тях - Юсеин Р., който по-рано напусна ареста, вече е задигнал 80 лв. от пенсионер в Мечка.

"Няма паника, макар че смятаме, че те са извършителите. Измъкнали са се. Май сме претръпнали вече", въздъхва местен.

Двойната смърт в една и съща нощ потресе Стежерово през юли 2010 г. Самотно живеещите вдовици Радка Митева (84 г.) и Милка Ивановска (82 г.) бяха намерени мъртви в домовете си. Двете живеят в съседни къщи с общ двор в края на селото. Бабите се задушили от натъпканите в устата им забрадки, ръцете и краката им били овързани. Целта на бандитите била да приберат пенсиите им. Според разследващите убийците задигнали от Радка 120 лева, но не видели скритите в буркан 110 лева на Милка.

За ужасяващото престъпление бяха уличени петима роми от Мечка. След 13 съдебни заседания плевенският окръжен съд ги оправда. Мотивите на съда тепърва ще станат ясни. "Очевидно нищо не е доказано. Ако има доказателства за това отвратително престъпление, всеки ще ги прати в затвора", коментира пред "Труд" адвокат Генко Ангелов, който защитава един от подсъдимите.