Куин ще издадат първия си нов албум от близо 20 години насам, който ще включва нечувани вокали на покойния фронтмент Фреди Маркюри, съобщи китаристът на бандата Брайън Мей.

Албумът, който има работното заглавие Queen Forever, трябва да излезе на пазара до края на годината и ще включва песни от 80-те години на миналия век. Отличителните вокали на Меркюри ще бъдат съчетани със записани наскоро инструментали.

"Открихме още няколко парчета, в които Фреди пее, а всички ние свирим", заяви Мей в интервю за радио Би Би Си Уелс. "Те са много красиви и хората ще ги чуят до края на годината", допълни той. "Ще издадем албум, който вероятно ще се нарича Queen Forever. Това е компилация, но ще има и нови песни, които никой в света никога не е чувал. Повечето от песните идват от 80-те години на миналия век, когато бяхме на върха си, така че е доста емоционално. Има големи балади и голям, епичен звук", заяви Мей.

"Трябваше да започнем отначало, защото имахме само отделни парчета, но тъй като знаех какво щеше да се случи, ако ги бях завършил, аз седнах и го направих с модерна технология", допълни китаристът. Барабанистът Роджър Тейлър ще помага на Мей да възстанови песните, една от които може да бъде дуетът с Майкъл Джексън от 1983 г.

Песента не беше включена в посмъртния албум на Краля на попа Xscape и не е ясно дали почитателите ще го чуят в новия албум на Куин. Популярната рок банда ще направи турне в Северна Америка за първи път от близо десет години през юни, а Меркюри ще бъде заместен от Адам Ламбърт.