Срещу Бисер Миланов-Петното започна още едно дело - за хулигански прояви. В обвинителния акт се твърди, че през януари Миланов ругал и отправил нецензурни реплики към журналисти от bTV, съобщиха от телевизията.
На 13 януари в София на ул. "Луи Айер" Миланов отскубна от ръката на телевизионен оператор часовник и нападна репортера на bTV Мария Цънцарова – тя беше изблъскана и притисната с тялото си до стена.

Два дни по-късно в района на сградата на Народното събрание, Петното влезе в пререкания с репортера Петър Нанев като буташе с ръка. Деянието е било извършено при условията на опасен рецидив и за него е предвидено наказание "лишаване от свобода" от 1 до 6 години, посочиха от прокуратурата.

В съдебната зала Бисер Миланов заяви, че не разбира какво непристойно е извършил. И се оплака, че срещу него всеки път се прилага един и същ сценарий. Той описа живота си още от училище. Разказа как още тогава имал влияние в обществото. Това била причината да го вербуват службите. Той обаче отказал да сътрудничи и така настъпил обратът в живота му.

Задържаният в ареста и вече излежал една подобна присъда се обяви за жертва на система, която произвеждала роби. Колкото до инцидента с журналисти, разказа, че той се състоял в къща, която бил наета за Движението, чийто неформален лидер е самият той.

За пореден път заяви, че парите за наема му били дадени от Николай Бареков, на когото повярвал, че имат общи каузи. После уточни, че парите от Бареков били за Движението и за това се чувствал като гост в тази къща. Впоследствие Миланов осъзнал, че е подведен от лидера на "България без цензура" и посочи, че последният изричал лъжа, като отричал двамата да са се срещали.

Бисер Миланов каза, че не вярва на съда, защото е лежал в затвора невинен, срещу него има медиен натиск и му се "образуват престъпления".