Роджър Уотърс признава, че е сгрешил като е съдил бившите си колеги от Пинк Флойд, след като напусна групата.

Басистът и вокалист заведе дело срещу Ник Мейсън и Дейвид Гилмор през 1985 г., за да им попречи да използват името Пинк Флойд и да свирят песните, които са написали заедно, но признава, че съжалява за постъпката си.

"Смятам, че сгреших и това, разбира се, наистина е така. Но на кого му пука? Това беше търговско решение и всъщност това е един от малкото пъти, в които юридическата професия ме научи на нещо. Защото отидох при тези момчета и им казах: "Слушайте, ние се разделихме, това вече не е Пинк Флойд". А те отговориха: "Какво искаш да кажеш? Това няма нищо общо, това е лейбъл и той има търговска стойност, не можеш да кажеш, че той ще престане да съществува", разказа Уотърс в предаване на Би Би Си.

В крайна сметка конфликтът на Роджър с останалите членове на Пинк Флойд беше разрешен и той се събра с Ник, Дейвид и кийбордистът Ричард Райт за концерт в Лондон през 2005 г. В момента Уотърс е на турне със своята версия на класическия албум на Пинк Флойд "Стената" и планира да издаде нов солов албум.

"Ще запиша още един диск. Имам много силна идея и ще я осъществя. Ще направя поне един албум и нямам търпение да започна работа по него", сподели музикантът.