Три дни преди парламентарните избори в Германия музеят на Мадам Тюсо в Берлин представи нова восъчна фигура на канцлера Ангела Меркел.

Говорителка на музея съобщи, че работата по новата фигура на Меркел започнала в Лондон преди осем месеца. "Не спекулираме около това дали тя ще бъде преизбрана. Но решихме, че трябва да отговорим на това, което искат посетителите ни", заяви говорителката Нина-Кристин Зербе.

Новата фигура на Меркел беше представена редом до по-ранна версия от 2005 г. и разликите между двете восъчни канцлерки са очевидни. Широко обсъжданата позиция на ръцете на Меркел във формата на диамант се превърна в нейна запазена марка.

Запитана в интервю преди известно време как се случва така, че винаги държи ръцете си в тази позиция, канцлерката отговори, че така се случва. "Разбира се, че позицията на ръцете във формата на диамант символизира властта", заяви говорителката на музея Мадам Тюсо.

"Освен това тя има красива прическа и според мен притежава много по-приятна, позитивна харизма. Когато гледате двете фигури, тя разбира се е остаряла, но всички остаряваме за осем години", допълни тя.