БСП е най-демократичната и нормална партия. Това заяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков пред журналисти в парламента.

Като гледам цялата ситуация в парламента, единствената нормална партия, която се държи нормално в цялата ситуация, като изключим ръководството и е БСП, доуточни лидерът на ББЦ. Той заяви, че Станишев трябва да напусне БСП, както и старите муцуни на партията, за да поемат партията младите хора на БСП. Те все ще има 40, 50 депутата в НС и, ако е такова положението ще предложа БСП да идва при нас и с нея да правя правителство и да управлявам, на мен ще ми трябват депутати, заговори за бъдещето Бареков.

Той добави, че ако БСП се реформира, има протегната ръка от него.

Според него най-добрият вариант е да спечели парламентарни избори, а на евроизборите партията му била единственият реален победител, защото тръгнали от нула и имала близо 230 000 гласа, а ГЕРБ загубила доста гласове.

Коментирайки, изборните резултати Бареков зави, че ГЕРБ не е направила нищо, БСП била в тотален срив, а новата политическа сила,взела най-добър резултат била ББЦ, ДПС пък си били "извадили циганите и турците, за да гласуват за тях", Атака също се били сринали.

Той бе категоричен, че кампанията на ББЦ струвала толкова, колкото разрешавал закона.

Лидерът на ББЦ повтори за нуждата да се проведат предсрочни избори, след което да се назначи служебно правителство. Служебният кабинет, според Бареков щял да гарантира нормалното провеждане на вота. Абсурдна история е наркомани да говорят от трибуната на НС и в края на октомври трябва да са предсрочните избори, които ако спечеля съм готов да съставя правителство и да управлявам, заяви Бареков.

Станишев да си подава оставката, защото продаде партията си на ДПС. Ако аз направя коалиция с ГЕРБ означава партията ми да се разпадне, защото от там си тръгват всички.