За укриване на данъци в особено големи размери до 5 г. затвор и глоба от 53 млн. долара може да отнесе милиардерът Тай Уорнър, предаде Би Би Си. Той е укрил в далечната 1996 г. 3 млн. долара от облагане с данъци и си е направил сметка в швейцарската банка UBS.

Тай Уорнър е натрупал богатството си от плюшени играчки – той е създателя на прочутите Бийни бейбис, които се продават между 5 и 7 долара, но явно доста успешно, след като Уорнър в момента е 209 по богатство в Щатите със състояние от 2,6 млрд. долара. Грегъри Скандалиа, адвокатът на милиардера каза пред АП, че клиентът му е решил да се признае за виновен и да плати глоба от 53 млн. долара: "Става дума за една неприятна ситуация, от която г-н Уорнър се опитва вече години наред да намери изход"

Проблемите за бащата на Бийни бейбис дойдоха, след като американските данъчни власти погнаха преди няколко години поданиците на Чичо Сам, които укриват данъци, основно в Швейцария и в различни данъчни оазиси по света. Тогава на бял свят излезе информацията, че Уорънр, който се ползва с репутацията на филантроп, е заобиколил закона и преди 13 г. е скътал едни 3 млн. долара в трезорите на UBS. И преди четири години срещу него започнаха дела.