Силистренски криминалисти задържаха двама мъже, заподозрени в извършване на тежко криминално престъпление, съоабщиха от пресцентъра на МВР. Разследването за убийство на 68-годишен жител на с. Брадвари започнало на 11 август т.г., когато бил получен сигналът за извършеното тежко криминално престъпление. Безжизненото тяло на мъжа било намерено в дома му, а при огледа били открити видими следи от насилие. Криминалистите изградили 4 основни версии, за чиято проверка започнала активна работа. Предприети били действия по установяване на лица, с които приживе мъжът е поддържал контакти. Проведени били над 100 беседи с жители на село Брадвари и околните села. Комплексът от проведените оперативни действия стеснил кръга на заподозрените и след повече от месец упорит труд криминалистите достигнали до извършителите – С.Ц. на 33 години и Е.С. на 35 години.
Първоначално за двамата заподозрени били открити доказателства, че във вечерта на убийството са се намирали в района на село Брадвари. Впоследствие бил установен свидетел, чиито показания - дадени пред съдия, уличавали мъжете като извършители на тежкото престъпление. Вчера след прецизна оперативна работа криминалистите намерили и иззели веществени доказателства, сочещи заподозрените в престъплението мъже. Назначени са експертизи, чиито резултати се очаква да подкрепят тезата на обвинението.
Двамата заподозрени имат богато криминално минало. С.Ц. е осъждан за грабежи, побои и множество кражби, като допреди около две години е излежавал ефективна присъда за престъпленията си. Ефективна присъда за поредица кражби е изтърпявал и Е.С.
Според основната версия на разследващите, тежкото престъпление е извършено, за да бъде ограбена голяма сума пари, с която мъжете смятали, че жертвата разполага.
На двамата мъже е наложена постоянна мярка задържане под стража. Под ръководството на Окръжна прокуратура – Силистра разследването продължава в рамките на образуваното по случая досъдебно производство.